Burger King
panaszok-Burger King - Logo

Burger King

Panaszok
22
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.03.20 19:05
Kedves Burger King Szombathely! Ma a párommal a drive résznél kértünk ki 2 db fagylaltot! Egy dupla csokisat és egy oreo king fusiont. Naívan gondoltuk, hogy talán ezen a vendéglátó helyen figyelnek a higiéniára és a járványhelyzet okozta sok stressz miatt nyugodtan ehetünk a kedvenc fagyinkból. SAJNOS NEM ÍGY LETT! Szomorúan láttuk, amikor az étel kiadó ablakhoz értünk, hogy két felszolgáló közül csupán az egyik viselt kesztyűt, maszkot pedig EGYIKÜK SEM! Amikor a kedves felszolgáló töltötte a pohárba a két fagyit, egy hatalmasat oda is tüsszentett a fagyik fölé! Ezek után újabb fagyit nem ajánlottak fel nekünk, valamint a pénzt is pofátlanul elkérték! A mögöttünk álló kígyózó autósor miatt nem álltunk le velük vitatkozni! Így végül kaptunk két fagyit, amelyek a kukában kellett, hogy landoljanak 1220 Ft-ért!!!!!! Mélységesen felháborító, hogy járványhelyzet idején egy ekkora franchise, mint a Burger King nem tud odafigyelni megfelelően a higiéniára! Szeretném, ha megindokolnák, hogy miért nem használnak a dolgozóik ilyen helyzetben megfelelő védőfelszerelést? Üdv, Kővári Noémi

  2020.02.24 10:19
Ma 2020.,02.24-én még 8-05-kor még zárva volt az éttermük!!Ezt a panaszkönyvbe be is írtam,8-00-kor kelet volna nyitniuk egyébként!Eltávoztam majd 8-20-kor jöttem víssza akkor tettem panaszt írásban.Egyébként ez többször is előfordult már itt NYÍREGYHÁZÁN össze visza nyítnak ki ahogy épp sikerül,már ezt sokaltam ezért tettem írásban panaszt.

  2020.02.17 15:34
A krumpli ízetelen és az állaga rossz minőségű volt. Nem tartom megfelelőnek egy ekkora cégtől ezt a hibát. Én úgy gondolom, hogy ebben az esetben nekik kötelességük lenne kérdés nélkül kicserélni az ételemet, de ez sajnos nem történt meg.

  2020.01.24 18:29
Minap voltam a Burger Kingbe és a kiszolgálás nem volt megfelelő, mèghozzà nem is azt kaptam amit rendeltem, visszamentem reklamàlni, de nem cseréltèk ki whopper menüt, màsik helyen mindig kicserélik ha hibàznak. Valamit illene ilyenkor felajánlani a 30 perc várakozási idő miatt is .

Burger King Márkáról

A Burger King egy amerikai gyorsétterem lánc. A vállalatot James McLamore és David Edgerton alapította 1954-ben, a Florida állambeli Miamiban. Első magyarországi éttermüket 1991 nyarán nyitották Budapesten, az Oktogonon. A márka célkitűzése, hogy elfogadható áron, gyorsan és tiszta környezetben szolgálják ki vendégeiket. Az éttermek belső és külső kialakítását világszerte egységes arculat alapján végzik- az 1970-es évek Amerikájának hangulatát igyekeznek megteremteni a szín- és képvilág felhasználásával.

 

A Panaszok.com segítségével a Burger King felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.