Bosch
panaszok-Bosch  - Logo

Bosch

Panaszok
2
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.11.14 07:40
Három éve vettem egy Bosch szártógépet .Két telet használtam, tönkre ment. Mivel lejárt a jótállás más szerelőt hívtam, kiszökött a gáz belőle, kiderült javíthatatlan. Felhívtam a Bosch szervizt, mert ahhoz egy drága gép, hogy ilyen hamar tönkre menjen. 20 ezer ft ért jönnének ki, megállapítani a hibát. De azért, hogy ők is megállapítsák ennyi pénzért, hogy kuka a gép, nem szeretnék fizetni. Azt mondták, hogy ha tényleg ezt állapítják meg, akkor kedvezményt adnak egy új gép vásárlásához. Na itt jön a probléma , nem árulják el, mennyi az a kedvezmény. Mert ha ugye én most kiadok 20 ezret a szervíznek és utána közlik, pl hogy 20 -ezerrel kevesebbért vehetek egy gépet, akkor ugyanott vagyok. Erről szeretnék panaszt tenni és segítséget kérni, hogyan tudnék meg erről vmit!? Köszönettel!

Bosch Márkáról

A világ egyik vezető technológiai és szolgáltatói szállítójaként a Bosch több mint 100 éve nyújt szolgáltatásokat. Fogyasztási cikkeket, elektronikus háztartási gépeket a vállalat évek óta gyárt és az egyik legmegbízhatóbb és legnépszerűbb márka világszerte. Ezen felül a Bosch magas forgalmat ért el az autó- és ipari technológiákban is. A Bosch csoport, amelybe beletartozik a Robert Bosch GmbH, valamint a több mint 60 leányvállalat és több mint 60 helyi vállalat az országban. Rendszeresen frissíti stratégiáját minden évben, és a jobb szolgáltatás érdekében keményen dolgoznak mindenféle újításon. Ezenkívül a Bosch évente több mint 3,5 milliárd eurót fektet be a kutatásba és fejlesztésbe, és világszerte több mint 3000 szabadalmi bejelentéssel rendelkezik. A 2008-as pénzügyi évben a Bosch mintegy 45 milliárd eurós forgalmat ért el tartós fogyasztási cikkek, autó- és ipari technológia, valamint építési technológia területén, mintegy 280 000 alkalmazottal.

A Panaszok.com segítségével a Borsch felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.