Booking.com
panaszok-Booking.com - Logo

Booking.com

Panaszok
2
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.08.24 13:59
2021.augusztus 20-ra volt szállásunk foglalva Budapesten az Alkotmány utca 19 szám alatt. A szállás neve BG Cozy Parlament Studio. A foglalás napján az érkezési idő előtt elkezdtem hivogatni azt a 3 telefonszámot amit e-mailben kaptam,hogy mégis hogy történik a szálláshely elfoglalása. Természetesen egyiket sem vették fel. Az adott időpontban ott voltunk a megadott címen, és persze senki sem várt ott minket. Egy az épületben lakó hölgyet megkérdeztük tudja-e melyik lakás lehet amit kiadónak ilyen célra, válasza az volt ő nem is tud róla. Itt már biztosak voltunk hogy átverés az egész. Azóta próbálom a Booking Ügyfélszolgálatot elérni ilyen esetben mi a teendő, és hogy szedjék le a hirdetést mert átverés. Lassan 5 napja nem tudok kapcsolatba lépni senkivel mert nincs elérhető magyar Ügyfélszolgálatot. Ez mégis hogy lehetséges?

  2020.03.23 08:14
R. Nikolett vagyok. Foglalás lemondásával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. 2020.02.14-15.-re volt 2 főre egy foglalásom a Booking. com oldalon keresztül Budapesten. Előzetesen a szállás ki is lett fizetve az apartman lakást át is vettük, de ott szembesültünk vele hogy a takarítás kritikán aluli volt. A lakáson látszik hogy fel lett újítva, bár némely kép alapján ezt megkérdőjelezhető. De kitakarítva biztosan nem volt már egy jó ideje. Mellékelek egy jó pár képet ezen tisztán látszik hogy a higiénia igen szegényes. Párommal úgy döntöttünk hogy nem maradunk ott, mert ez nem üti meg a várt színvonalat, és ezért szeretném visszakérni a pénzt amit kifizettük mivel nem töltöttünk ott a kifizetett éjszakát. Próbáltam jelezni a tulajdonos felé, mellékeltem a képeket neki is de tőle csak annyi választ kaptam hogy nem tud mit csinálni. A host aki a kulcsot adta volna oda pedig letiltott telefonon, így nem tudtam vele kommunikálni. A visszatérítési kérelmet elindítottam, de küldtem levelet a Bookingnak is, de választ nem kaptam. Próbáltam hívni is őket, de többszöri próbálkozásra sem vette fel a telefont senki. Remélem önök tudnak segíteni. Tisztelettel: R. Nikolett