BKK-Budapest Közlekedési Központ
panaszok-BKK-Budapest Közlekedési Központ - Logo

BKK-Budapest K...

Panaszok
4
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.03.28 05:36
Most a korona vírus járvány ideje alatt a buszokon hajléktalanok fertőzik az embereket. Nem fertőtlenítik sőt nem is takarítják a buszokat, s akkor még a hajléktalanok is ott melegednek mert nincsenek ellenőrök. Aki dolgozni megy hogy az ipar ne álljon le, ezáltal fokozott fertőzés veszélynek vannak kitéve, ráadásul nekünk bérletünk van, a hajléktalanok viszont ingyen utazhat.

  2020.03.25 16:35
mondják ezt a tarts egy méter távolságot szabályt, de ennek ellenére a bkk járatain lehetetlen betartani ezt... hiaba vannak kevesen mindenki vagy mellem ul, vagy az ember közelébe all. dolgozni járok igy nemtudom megtenni, hogy ne szalljak fel

  2019.12.17 20:56
Az elektronikus bérlethez nem lehet kiegészítő 1 hetes hosszabbításra bérletet vásárolni. Ezzel hátrányosan különböztetik meg azokat akik környezetkímélő, papírmentes bérlettel utaznak.

BKK-Budapest Közlekedési Központ Márkáról

A BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság a magyar főváros közlekedését irányító szervezet. A cég közvetlenül a Fővárosi Önkormányzatnak alárendelve működik és Budapest Főváros Önkormányzatának 100%-os tulajdonában áll. A társaság széles tevékenységi körébe tartozik a többi közt a főváros közlekedési stratégiájának az előkészítése és végrehajtása, irányítja és felügyeli a budapesti közlekedési ágazatokat, különösen a közösségi és közúti közlekedést, megrendeli és a közös közlekedési kasszába befolyó állami és felhasználói forrásokból finanszírozza a közösségi és közúti közlekedési közszolgáltatásokat, valamint fejleszti a város közlekedését.

 A Panaszok.com segítségével a BKK felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.