BKK-Budapest Közlekedési Központ
panaszok-BKK-Budapest Közlekedési Központ - Logo

BKK-Budapest K...

Panaszok
8
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.10.13 15:13
A jegyautomatából csak előzetes regisztráció után lehet számlát nyomtatni és a BKK Ügyfélszolgálatán sem tudnak számlát kiállítani utólag. Nem életszerű, hogy csak a jegypénztárakban, munkaidőben lehet egy ekkora vállalattól céges számlára vásárolni. Gondolom, ezért enged meg magának ilyet a BKK, mert monopol helyzetben van.

  2021.04.20 20:06
Tisztelt Cím! A tegnapi napon (2021.04.19.) a 19-es számú villamoson egyetlen megállót tudtam utazni a barátnőmmel, mielőtt az ellenőrök leszállítottak bennünket. Ez 15 óra után 1-2 perccel történt a Bécsi út-Vörösvári út megálló után. Ennek oka az volt, hogy körül-belül 10 másodpercre lehúztuk a szájmaszkot az orrunkról - a barátnőm egy kortyot ivott, én pedig beleharaptam egy péksüteménybe. Belátjuk, hogy ez nem volt helyénvaló, azonban az ellenőr nem szólított fel bennünket arra, hogy a későbbiekben ne tegyünk ilyet, hanem egyből adta volna a bírságot. Mondtam neki, hogy 1-es típusú cukorbetegként tettem amit tettem, mert alacsony volt a vércukorszintem, nálam voltak az eszközeim, amelyekkel bizonyíthattam volna, hogy nem csak kitalált krónikus betegségem van (természetesen a kollégának esze ágában sem volt meggyőződni róla, hogy tényleg cukorbeteg vagyok vagy csak hazudok). Az ellenőr ezután leszállított bennünket két társával együtt (ennyien kellenek két huszonéves lányhoz), közben barátnőm ecsetelte, hogy miért van az, hogy bennünket ilyen miatt azonnal leszállítanak, noha a közelünkben nem ült egy utas sem, illetve azonnal visszavettük az állunkról a maszkot, amikor láttuk, hogy mi történik, viszont a leírhatatlanul bűzlő hajléktalanokat, akik feltételezhetően menetjegy nélkül utaznak, roppant sok esetben látni a járműveken. Ezzel a történettel arra szeretném felhívni az illetékesek figyelmét, hogy ne a cukorbetegeken számolják fel a napi büntetéseket, akik azért esznek pár falatot a járművön, hogy ne essenek össze és kelljen mentőt hívni az alacsony vércukorszintjük miatt, hanem azokon, akik rendszeresen szabályt szegnek. Ma pedig (2021.04.20.) este 19 óra 30 perc körül egy 17-es járaton a Bécsi úti végállomás felé tapasztaltam, hogy egy igencsak részeg utas ordibált artikulálatlanul körül-belül a Széll Kálmán tértől a végállomásig. Sört ivott, természetesen szájmaszk nem volt a keze ügyében. Tudom, hogy nem voltak ellenőrök az adott járaton, de az az utas, aki zavarja a többi utas közlekedését, tudtommal leszállítandó a járműről (persze fenntartom azt is, hogy én tudom rosszul). Az utazásom során kínomban már hangfelvételeket készítettem, hogy ezt az incidenst valahogyan bizonyítani is tudjam, azonban Messenger alkalmazáson keresztül rögzítettem, amit nem tudok itt mellékelni sajnos. Ellentmondásosnak tartom, hogy alig több, mint 24 óra különbséggel ilyen mértékben eltérő intézkedéseket, avagy annak hiányát kell tapasztalnom.

  2021.03.10 11:20
A mai napon 2021.03.10. Budapest Döbrentei tér megállóban az MHU-753 rendszámú Citario C2-S1-G autóbusz 11:00 órakor az utast figyelme kívül hagyva továbbhajtott a megállóban! Kissé dühítő mert már nem az első alkalommal fordul elő! Kérem és köszönöm, ha továbbítására kerül a sofőr részére! A menetidő betartásáról már inkább nem is beszélek... Köszönettel: K. Eszter

  2021.02.02 20:32
Kedves BKK Zrt.! Ablakom alatt hallhatom minden reggel a „Fornettis” autó és a 105-ös járat mellett a 212 busz dízelmotorának kellemes dorombolását is, olyan hajnali 5 órakor. Nagyon zavaró, annak ellenére, hogy felváltva a 105-ös busszal csak 20-20 percet járatják a motort; és pont az ablakom alatt. Panaszom a következő: miért kell minden reggel elviselnem ezt a 20 perc motorbőgést? Panaszom indoklásául engedjenek meg egy apró észrevételt, hiszen nyilván feltűnt, hogy a 105-ös busz tárgyában nem tértem ki. A 212 előbbi megállója szintén a Királyhágó tér nevet viseli, ami szabályosan közlekedve 40 méter távolságot jelent! Az ablakom alatti megállóra mi szükség van?! Kérésem a tárggyal kapcsolatban a következő: szüntessék meg a Királyhágó tér 1. sz. alatti megállóját a 212 busznak, és adjanak nekem és az ott lakóknak 20 perc nyugalmat minden reggel! 

  2020.03.28 05:36
Most a korona vírus járvány ideje alatt a buszokon hajléktalanok fertőzik az embereket. Nem fertőtlenítik sőt nem is takarítják a buszokat, s akkor még a hajléktalanok is ott melegednek mert nincsenek ellenőrök. Aki dolgozni megy hogy az ipar ne álljon le, ezáltal fokozott fertőzés veszélynek vannak kitéve, ráadásul nekünk bérletünk van, a hajléktalanok viszont ingyen utazhat.

BKK-Budapest Közlekedési Központ Márkáról

A BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság a magyar főváros közlekedését irányító szervezet. A cég közvetlenül a Fővárosi Önkormányzatnak alárendelve működik és Budapest Főváros Önkormányzatának 100%-os tulajdonában áll. A társaság széles tevékenységi körébe tartozik a többi közt a főváros közlekedési stratégiájának az előkészítése és végrehajtása, irányítja és felügyeli a budapesti közlekedési ágazatokat, különösen a közösségi és közúti közlekedést, megrendeli és a közös közlekedési kasszába befolyó állami és felhasználói forrásokból finanszírozza a közösségi és közúti közlekedési közszolgáltatásokat, valamint fejleszti a város közlekedését.

 A Panaszok.com segítségével a BKK felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.