Auchan
panaszok-Auchan - Logo

Auchan

Panaszok
35
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2019.05.13 13:26
Szerda délután nagy bevásárlást tartottam és ahogy emeltem le a polcról a dolgokat észre vettem, hogy mögötte tiszta por az egész polc. Egy alapos törlés ráférne. Aztán áttértem a mosószerekre és ott ugyan ez volt a helyzet csak keveredett kiömlött mosóporral. A borokkal ugyan ez a helyzet, réteges por áll a borok tetején.

  2019.05.09 15:18
Tegnap a barátnőmmel elmentünk pár dolgot pótolni otthonra és nem is kell mondanom, hogy mekkora kupi volt. Délután 6-7-kor még mindenhol tiszta kupi volt és semmit nem találtunk. Még az ott dolgozó is mondta, hogy káosz.

  2019.05.07 23:02
Nem szeretem itt használni a mosdókat, de most szükséghelyzet volt. Elsőre, amikor bementem, nehezen találtam olyan wc-t, amin ne lett volna bármilyen folt. Egyértelműen eszembe sem jut ráülni az ülőkére, de nem szívesen törölgetném nyilván más után sem. Mikor találtam egy normálisnak, de tisztának nem mondható wc-t el volt dugulva..

Auchan Márkáról

Az Auchan egy francia multinacionális vállalat, melynek központja Croix-ban van. A cég több, mint 287.000 munkavállalót foglalkoztat a világ 12 országában. Az Auchan 1961-ben alakult. Alapítója és többségi tulajdonosa Gérard Mulliez, aki az észak-franciaországi Roubaix város Hauts Champs (Magasföld) elnevezésű kerületében nyitotta meg első üzletét: ennek alternatív francia leírásából származik az áruházlánc neve. A vállalat 1998-ban nyitotta első magyarországi üzletét Budaörsön.

A Panaszok.com segítségével az Auchan felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.