Auchan
panaszok-Auchan - Logo

Auchan

Panaszok
35
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2019.05.07 11:22
Internetes rendelésemmel van még mindig probléma.. Napokkal ez előtt megrendeltem és még mindig nem érkezett meg. Előre fizettem és már a 6.-ik napja várom. Nem válaszolnak az emailomra. Mit lehet tenni ez ügyben?

  2019.04.23 18:03
Online vásárlás: duplán vonták le a vásárlás összegét. Telefonon nem lehet intézni, az írásos megkeresésre egy sablon szöveggel válaszoltak, a pénzt nem kaptam vissza. Futhatok a pénzem után. Egy vicc. Senkinek nem ajánlom, hogy online vásároljon az Auchan-nál.

  2019.04.23 17:35
Már megint mit kell kavarni az online bevásárlással? A szállítási díjat 500-Ft-ról 2000 Ft-ra emelték. Az azért kemény. Meg milyen időkapuk? Nemhogy inkább összeraknának egy normális mobilappot, ahol nem törlődik ki a kosaram tartalma, mire a kb. egy órás válogatás végére érek! De árat emelni azt tudnak.

  2019.04.11 10:53
Nagy mennyiségben rendeltem XIXO teát online az Auchantól, amit két nap múlva szerettem volna átvenni. Először valami érthetetlen levonásokra lettem figyelmes a bankkártyámon, aztán hívtak is azonnal, hogy nincs a megrendelt termékből, de helyettesítik nekem egy másfajta teával, ami majdnem a duplájába kerül.

Auchan Márkáról

Az Auchan egy francia multinacionális vállalat, melynek központja Croix-ban van. A cég több, mint 287.000 munkavállalót foglalkoztat a világ 12 országában. Az Auchan 1961-ben alakult. Alapítója és többségi tulajdonosa Gérard Mulliez, aki az észak-franciaországi Roubaix város Hauts Champs (Magasföld) elnevezésű kerületében nyitotta meg első üzletét: ennek alternatív francia leírásából származik az áruházlánc neve. A vállalat 1998-ban nyitotta első magyarországi üzletét Budaörsön.

A Panaszok.com segítségével az Auchan felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.