Auchan
panaszok-Auchan - Logo

Auchan

Panaszok
35
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2019.05.13 15:38
Az Óbudai Auchanban nincs az áruházon belül semmi kajálda vagy büfé, ami elég kellemetlen. Mert néha olyan jól esik bevásárlás után enni egy jót..

  2019.04.23 18:15
Úgy döntöttem, hogy nem vásárolok többet Önöknél és minden ismerősömet erre fogom biztatni! Gyűjtöttem a Tefalos pontokat! A Tescoban is gyűjthettem volna, mivel ugyanez volt a "játék" náluk. December eleje óta hiába próbálom termékre váltani a pontjaim, sosincs termék!!! Ma azért az ügyfélszolgálaton kiköhögték, hogy bár még jó ideig be lehet váltani a pontokat, termékek már nem lesznek!!! Becsaptak, hazudtak! Én eleget tettem a szabályoknak, Önök viszont most röhöghetnek a markukba, hogy jól becsapták a vevőiket!!! Mire volt ez jó? Remélem a forgalom növelésére jók voltunk!? Egy volt vásárlójuk! Még annyira be fogok térni az üzletükbe, hogy beírjam a vásárlók könyvébe, hogy hogyan tévesztettek meg a reklámjukkal

Auchan Márkáról

Az Auchan egy francia multinacionális vállalat, melynek központja Croix-ban van. A cég több, mint 287.000 munkavállalót foglalkoztat a világ 12 országában. Az Auchan 1961-ben alakult. Alapítója és többségi tulajdonosa Gérard Mulliez, aki az észak-franciaországi Roubaix város Hauts Champs (Magasföld) elnevezésű kerületében nyitotta meg első üzletét: ennek alternatív francia leírásából származik az áruházlánc neve. A vállalat 1998-ban nyitotta első magyarországi üzletét Budaörsön.

A Panaszok.com segítségével az Auchan felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.