Auchan
panaszok-Auchan - Logo

Auchan

Panaszok
32
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.12.05 21:39
2020.12.03-án leadtam egy rendelést az online fiókomban (auchan) reggel 7:39-kor meg is jött a válasz,hogy rendelésemet rögzítették. 8 tételt kértem ami 1 kivételével mikulás és mikulás csomag lett volna (értéke: 15 460.-)az az egy mosógél lett volna. Be jelöltem a 12.05-ét 16:00-22:00-ei intervallummal. 12.05-én kaptam is egy e-mailt 14:56-kor,hogy rendelésem úton van és a várható idő 20:32 plusz mínusz 1-2 óra. Hát a lesújtó hír 20:27-kor ért, mikor is hívott a szállító,hogy biztos ki e hozza nekem azt az 1 mosógélt ami nála van mert azon kívül semmi más nem volt nála. Tehát 14:56-kor már tudták,hogy semmit sem kapok és mégsem értesítettek, hogy 8-tételből 1 fog jönni. Teljesen fel vagyok háborodva,hogy, hogy történhet ilyen. Főleg annak fényében,hogy mikulás csomagokat kértem szinte csak és semmit sem kaptam. Ráadásul 3 gyermeknek hagyták üresen a csizmájukat reggelre mert hát este nem, hogy bolt nincs már nyitva a pandémiás helyzet miatt,de kimenni sem lehet, mintha tudtam volna menni már bárhova is, pedig ha értesítettek volna akkor amikor megcsinálták a szállítólevelem (14:56-kor) és látták,hogy semmit sem kapok még bőven lett volna időm kimenni a boltba és venni nekik valamit, hogy ne üres csizmára keljenek reggel!!!!! Én 12 évig dolgoztam hasonló munka körben ha valamit nem tudtunk szállítani akkor felhívtuk a partnert,hogy esetleg valami mást küldjünk-e, hogy legyen esélye máshonnan kérni vagy megvennie és egy termékről beszélek nem 7-ről. Felháborító, hogy ilyen figyelmetlen, érdektelen embereket foglalkoztatnak. És sajnos nem az első alkalom. De az utolsó az biztos, mert soha többet nem veszem igénybe a szolgáltatásaikat.

  2020.02.26 09:27
Az esti órákban is túlzsúfolt az üzlet, amivel semmi probléma nem lenne, ha elegendő kassza üzemelne. Egyetlen termék miatt legalább 20 percig kellett sorban állnom.

Auchan Márkáról

Az Auchan egy francia multinacionális vállalat, melynek központja Croix-ban van. A cég több, mint 287.000 munkavállalót foglalkoztat a világ 12 országában. Az Auchan 1961-ben alakult. Alapítója és többségi tulajdonosa Gérard Mulliez, aki az észak-franciaországi Roubaix város Hauts Champs (Magasföld) elnevezésű kerületében nyitotta meg első üzletét: ennek alternatív francia leírásából származik az áruházlánc neve. A vállalat 1998-ban nyitotta első magyarországi üzletét Budaörsön.

A Panaszok.com segítségével az Auchan felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.