Aria Hotel Budapest
panaszok-Aria Hotel Budapest - Logo

Aria Hotel Bud...

Panaszok
9
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2019.05.17 11:06
Rossz szobaszámot mondtak nekem és véletlenül benyitottam egy bezáratlan szobába, ahol egy úr öltözködött. Bocsánatot kértem és lementem mérgesen, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe hoztak. Hogy miért nem néztem a kulcson a számot? Mert a barátom érkezett hamarabb és nála volt a kulcs én pedig meglepetésből jöttem utána korábban, ezért sem őt hívtam.

  2019.05.06 17:39
Kivettem egy szobát és telefonon rendeltem előre már vagy 2 hónappal korábban. Mikor oda értem elveszett a rendelésem és az volt a mázli, hogy volt még szabad szóba, bár jóval drágább, mint amit eredetileg akartam, de legalább volt.

Aria Hotel Budapest Márkáról

Az Aria Hotel Budapest luxus butikszálloda kifinomult megjelenése a zene iránti szenvedélyüket tükrözi. A koncepciót az elismert belsőépítész, Varró Zoltán úgy alakította, hogy a szálloda otthonául szolgáló épület eredeti hangulata újjászülessen, miközben a vendégeik egy privát rezidencia kényelmét élvezhetik. A szálloda négy szárnyát egy-egy zenei stílusnak megfelelően alakították ki, így szobáik berendezését a klasszikus, az opera, a kortárs könnyűzene és a jazz meghatározó stíluselemei ihlették. Minden szobát és lakosztályt a nemzetközileg elismert művész, Joseph Blecha karikatúrái tesznek egyedivé. Szobáik zenei legendái között található például Maria Callas, Luciano Pavarotti, Mozart, Bach, James Brown, a Rolling Stones, Michael Jackson, Miles Davis, Bartók Béla és Liszt Ferenc is.
A Panaszok.com segítségével az Aria Hotel Budapest felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.