A-list Salon & Spa
panaszok-A-list Salon  & Spa - Logo

A-list Salon ...

Panaszok
2
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.01.11 08:02
Pár hónappal ez előtt történt az eset. 3D szempilla építésre mentem a Budai üzletbe. A recepciós sem a kozmetikus sem voltak egyáltalán kedvesek. 2,5 óra volt zárásáig (!!!) a kozmetikus lány ez idő alatt nem tudta megépíteni a pillanat, közölte hogy sok van és majd jöjjek vissza. Tehát nem lett kész teljesen. Ráadásul nem is azt a hosszúságot rakta amit kertem, mert az nincs.. (?) az építés 21.000ft-ba került ...! Felháborító hogy kifizettettek a teljes arat fel munkaért...! Új időpontért majd telefonálni mert most már zárás van ! Nem hittem el!

  2019.05.02 11:05
Életem legrosszabb élményét éltem meg itt. Egy fodrász hölgy úgy megritkította a hajam, hogy majdnem sírva mentem ki a szalonból. Még mindig iszom a levét és imádkozom, hogy valamikor nőjön vissza a hajam, mert így borzalmasan ocsmány.

A-list Salon & Spa Márkáról

A-list Salon & Spa egy elit luxus szépségszalon Budapesten. Galgóczy Zsuzsanna mesterfodrász, az A-list Salon & Spa megálmodója és tulajdonosa 2003-ban megnyitotta első szalonját Budán. A Pesti szalon 2012-ben nyílt meg, amelyet tulajdonosként és fodrászati Art Directorként a férje vezet Pintér József, hűvösvölgyi üzletébe pedig 2015 óta várják szépülni vágyó vendégeiket. A három szépségszalon vezetése mellett a Sághy Enikő által 2012-ben megalapított Egy s Ég Központ Egyesület életében is aktívan részt vesz a tulajdonos hölgy. Enikő módszerét használva nem csak a magánéletében, de a fodrászat és a szépségápolás hagyományos felfogásában is új ösvényeket tört. Munkájában a holisztikus szemléletmódot követi, vendégeire ráhangolódva megérzi lelkében, mi az, amit adnia kell: milyen frizura illik leginkább testi-lelki alkatukhoz, életvitelükhöz, adottságaikhoz, személyiségükhöz, életkorukhoz. Nem csak frizurát készít, hanem lelki érintést is ad mindenkinek, aki hozzá érkezik, és kollégáit is arra tanítja, hogy a holisztikus szemléletmódot képviseljék az A-list Salon & Spa minden területén.

A Panaszok.com segítségével az A-list Salon & Spa felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.