Aldi
panaszok-Aldi - Logo

Aldi

Panaszok
38
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.04.08 19:02
Tisztelt Aldi. A mai napon azzal szembesültem a Piliscsabai üzletünkben, hogy csak akkor mehetek be ha Bevásárló kocsit viszek. Nálam éppen nem volt 100 Ft mert bankkártyával fizetek. Nem lehetne esetleg hogy valamennyi kosarat kint hagyjanak mert nem mindenkinèl van 100ft. Kifelé menet éppen egy kedves vásárlónak se volt 100 forintja. Ilyenkor mit lehet csinálni? Èhen halni? Èrtem azt is hogy vírus van de az árukon is van vírus nemde? Kèrem fontolják meg hogy valamennyi kosarat kitesznek. Tisztelettel: M. László

  2021.04.08 01:45
Vásároltam a Nagycsarnokban levő Aldiban vásároltam 3 hete egy doboz macskaeledelt. 12 helyett csak 9 volt a dobozban. A következő héten ismét hiányos dobozt találtam, ezért nem vettem meg, majd ma, miután újra összesen 2 bontott, hiányos doboz volt a polcon, egyiket kiegészítettem a másiból 3 darabbal, hogy meglegyen a 12. Biztos vagyok benne, hogy az eladok viszik el, mert ha a vásárló akar lopni van darab áras macskaeledel, kevésbé feltűnő mint dobozt bontogatni. Miközben feltöltöm a dobozt, az eladótól megkérdezem, hogy nincs esetleg egy bontatlan, hogy ne kellejen számolgatnom a tartalmát. Közölte, hogy nincs. Ott helyben megszámolhatta volna, hogy nem pakoltam többet a dobozba csak amennyi jár. Helyette megvárta, amig a pénztárhoz érek, ott számolta meg, kivett belőle a 3 darabot majd oda hívta az örzö-védöt és közölte, hogy most hívja a rendőrséget és majd megbüntetnek 100000 Ft-ra. Mintha nem engem akartak volna pont meglopni. Előbb nem voltam képes felfogni mit akar, mignem azt üvöltötte, más a 3 db. kószáma. Mindkét doboz meg volt bontva, és mindkettő 12 darabos volt eredetileg. Ha két bontott doboz marad ott egy helyett, nem értem a logikáját, hogy üzletileg az miért jobb az Aldinak. Ha meg van bontva a doboz és nincs darab ár hogy meg lehessen vásárolni, akkor az eladónak nem lett volna kötelessége a raktárba vinni a hiányos dobozokat? Helyette megvárja, hátha valaki nem veszi észre és megveszi? Mivel másodjára észrevettem és nem voltam hajlandó elhozni a hiányos dobozt, szoltam a pénztárosnak hogy vonja le a számlából, aki annak ellenére, hogy látta mi történt, méltatlankodott és azt mondta, hogy aki ellopta a hiányzó 3 darabot azt nem sikerült fülön fogni mint engem. Sikerült elrontania a napomat.

  2021.03.26 16:05
A héten 03.25-én akciós,üveges zöldborsót vásároltam a váci aldiban,amit a tv is reklámozott.Az,hogy miért reklámoznak bármit is televízióban,nem értem,mikor nyitáskor a polcon van belőle kb 12-13 zsugor.A pénztárhoz érve az egynél több zsugor zöldborsómmal,közli a pénztáros,csak egy zsugort vásárolhatok,másnak is maradjon címszóval!Hívta azonnal a főnököt is ,mit képzelek én,felvásárlom a készletet.kérdeztem tőle,hol van feltüntetve a limitált mennyiség,mert sem az újságban,sem a tv reklámjában nem láttam.Őt nem érdekli,vigyem vissza a helyére!Kérdezem én,ez kereskedelem???Én lennék a legboldogabb kereskedő,ha nem győzném rendelni az árut,mert fogy.Úgy megaláztak,hogy a fél Aldi engem nézett,mintha loptam volna,vagy valami rosszat tettem volna.Sajnos az itteni eladókra nem csak én panaszkodom,de nyugodtan legyenek,én még egyszer ebbe a porfészekbe akkor sem megyek be,ha kényszerítenek!De ajánlani sem fogom senkinek!!!!!Ez nem kereskedői viselkedés.

  2021.03.02 09:59
Ez idáig azért jártam az Aldiba, mivel a termékek minősége állandónak mutatkozott. Ez most a Tandil folyékony mosószernél már nem igaz. Megújították a címkét. A mosási adagolás változatlan, de a kupak, ami a mércét szolgáltatja 75 ml helyett már csak 60 ml. A címkére ez van rögzítve, de a valóság az, hogy a kupakok térfogata változatlan/lemértem/. Felháborító, hogy ezzel a módszerrel a mosószert felhigították, egy apró információ változással meg legalizálták. Az áremelés 25 %, ami rengeteg. Tették ezt sunyi módon, hogy ne vegye észre senki. Beálltak a többi lánc sorába, mert a Magyaroknak ez is jó. Minek jönnek ide, ha a mi pénzünk nem elég jó, vagy még több haszon kell? A tartós és kiszámítható minőség előbb utóbb meghozza a hasznát. A silány termékeket jó áron eladni nagyobb buli? Levelem megküldöm a MAGYAR Fogyasztóvédelemnek, ez keményen rájuk tartozik. üdvözlettel: M.I.

  2021.02.18 19:39
A Váci út 14-ben található Aldi a kiírás szerint 19 óráig van nyitva. A mai nap a sok elfoglaltságom miatt 10 perccel 7 előtt értem oda és a biztonsági őr nem engedett be, arra hivatkozva, hogy ilyenkor már lezárják a bejáratot, senki nem mehet be. Mindezt úgy, hogy hozzám nyúlt, visszarántott és fennhangon, mondhatni kiabálva közölte ezeket velem. Én kértem, hogy vegyen vissza, nem vagyok süket. Ezen túl kértem a panaszkönyvet. Nem kaptam meg, helyette kijött valaki-gondolom az úriembernek nem nevezhető dolgozó főnöke-, aki elmondta nekem ugyanazt, hogy nem mehetek be és kész. Összesen két db zsemlét akartam vásárolni, nem nézelődni és a fél boltot a kosaramba rakni. Minden nap ide járok, pontosan tudom mi a móka jelenleg. Este 7-kor le kell zárják a kasszát, illetve már nem tartózkodhat vásárló az üzletben 7 után. Kérdem én: milyen alapon vezetik félre a vásárlókat azzal, hogy kiírják, az üzlet 19 óráig van nyitva, miközben valójában 18:50-ig! Akkor miért nem ezt írják ki? Amennyiben én a kasszazárásig nem kerülök sorra, az az én bajom, de egy biztonsági őrnek semmi köze hozzá, hogy este 7 előtt hány perccel megyek be a boltba! Elnézést, de ha jól tudom hivatalosan nem csendőrállamban élünk! Engem ne ráncigáljon senki, ne kiabáljon velem, ne oktasson ki, pláne nem egy diszkontban, ahol én vagyok a fogyasztó, akit ki kell szolgáljanak. Köszönöm szépen, el tudom magam is dönteni, hogy belefér-e két zsemle megvásárlása 10 percbe vagy sem. Felháborítónak tartom ezt a viselkedést. Amennyiben továbbra is ezt a metódust követik, azonnali hatállyal korrigálják a nyitvatartási időt! Eddig elégedett vásárlója voltam az Aldinak, de most rettenetesen csalódott vagyok. Hozzáteszem és kiemelem, hogy a bolt dolgozóival, akik a kasszában és a üzlettérben gályáznak egész nap, semmi problémám nincsen, kedvesek, udvariasak, segítőkészek. A biztonsági szolgálat viszont minősíthetetlen! Ezek után többször is meggondolom, mikor megyek ebbe az üzletbe. Remélem számon kérik ezt a viselkedést az illetékeseken! Köszönöm!

Aldi Márkáról

Az ALDI egy piacvezető élelmiszer kiskereskedelmi márka, mely az Aldi Süd vállaltcsoport tulajdonában van. A cég a világ számos országában működtet boltokat, többek között Németországban, Ausztriában, Svájcban, Szlovéniában, Olaszországban, Nagy-Britanniában és Írországban, valamint az USA, Ausztráliában, illetve Kínában is. Az Aldi Magyarország is a cégcsoport tagja és hazánk egyik legnagyobb kiskereskedelmi üzlethálózata. Az Aldi Magyarországon 2008 óta van jelen a piacon, jelenleg 142 üzlettel, de az üzletlánc folyamatosan bővül. Székhelye Biatorbágyon található.

Ha Önnek bármilyen panasza vagy észrevétele volt az üzlet működésével kapcsolatosan, vagy vásárlóként szerzett tapasztalatát szívesen megosztaná másokkal, a panaszok.com felületet kínál erre.