About You
panaszok-About You - Logo

About You

Panaszok
27
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.09.07 15:15
Már kétszer fordult elő velem, hogy a facebookon látott hírdetésre kattintottam, meg volt jelölve a termék ára is, de amikor azt megvenni próbáltam a kosárban átváltott az ára egy sokkal magasabb összegre. Mind a két alkalommal képernyőfotókat készítettem, levelet írtam és a fényképekkel illusztráltam a panaszomat. Olyan szinten pereg le róluk, hogy az nem igaz. Mind a két alkalommal arra hivatkoztak, hogy az én készülékemmel van a baj. Ez biztosan nem igaz, mivel egyszer telefonról esett ez meg, másodszor asztali számítógépről. Elég elszomorítóak, pedig most azthittem még jobban odafigyelnek mostantól a vásárlókra a Zalando magyarországi debütálása okán, de sajnos nem.

  2022.04.06 19:38
Másfél lassan kettő hónapja visszaküldtem a termeket és egy hónapja levelezek velük. Valakinek végül visszakerült a számlájára a pénz ? ( a levelek nálam is a szokásos : türelmet kérjük , elnézést, adja meg a banki adatokat újra, sajnos pénzügyi rendszer beli probléma akadt stb… nagyon dühítő és unalmas 

  2022.01.26 16:56
2021. december 16-án vették át a postafordultával visszaküldött terméket és a mai napig sem kaptam meg az árát (több mint egy hónapja). Folyamatosan keresem őket telefonon, levélben és azon kívül, hogy türelmet kérnek nem történik semmi. Ja, de igen már szóba sem állnak velem. Az ügyfélszolgálat hülyének nézett a 14 napos határidővel ("rosszul számolok mert munkanapokra vonatkozik"). Már bőven túllépték!!! Három évig kifogástalanul működött minden most meg sorozatban azt olvasom, hogy nem utalják vissza a pénzt. A tévében megy a reklám, megbízhatónak tűnnek és egymás után lopják a vásárlókat. Mindig mást. Hogy lehet ezt engedni? Azt sem tudom pontosan hova forduljak segítségért? Egyáltalán az előttem szólók ügye rendeződött? Felháborító!!!

  2022.01.21 11:45
2021.12.22 én vissza küldtem egy terméket január 7 én telefonáltam nekik egy email miatt, amit ők tévesen küldtek ki, akkor azt mondták az utalást elindították már pár napon belül megérkezik, azóta se történt változás Telefonon nem lehet őket elérni, naponta többször hívom,de semmi. Írtam emailt nekik,amire értelmetlen válasz üzenetet küldtek.Ekkora cégnél ez felháborító,a hozzáállásukról nem is beszélve.Több száz ember járt így.

  2022.01.04 09:57
Vásároltam egy ruhát, majd az ingyenes visszaküldést követően a 14 naposhatáridőn belül sem utalták vissza a termék árát. Hiába a sok levél és telefon semmi…Mivel a cég külföldi székhelyű, így más fogyasztóvédelmi szabályok vonatkoznak rá, speciális hatósághoz kell fordulni. Én senkinek sem ajánlom ezt az oldalt! A kommunikációjuk lekezelő hitegető és egyoldalú.