About You
panaszok-About You - Logo

About You

Panaszok
12
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.06.14 14:11
Március hónapban (17-én) visszaküldtem egy általam megrendelt kabátot, mert három számmal nagyobb lett, mint kellett volna. A visszárut megkapták. Én viszont nem kapom meg a visszajáró összeget. Ennek három hónapja! Utolsó e-mailjük 2020.06.14-én: "Elnézést kérünk a késedelemért. Sajnos a mai napig sem kaptuk meg az utalásról szóló igazoló dokumentumot a pénzügyi osztálytól. "

  2020.05.15 20:01
Kedves Panaszok.com. Az About You alkalmazáson keresztül rendeltem egy női cipőt, ami helyett egy férfi póló érkezett meg hozzám. Azonnal telefonáltam az ügyfélszolgálatnak, ahol kérték, hogy fotózzam le az összecserélt terméket, írjak emailt nekik és kérjek visszaküldést. Megtettem. Majd közölték velem egy emailben, hogy majd visszautalják a pénzt és nekem újra meg kell rendelnem a cipőt. A cipőből már csak 1 db volt készleten és 30% al drágábban, mint ahogyan azt én megvettem ( mivel a vásárlásomkor volt kedvezménykuponom). Ezt jeleztem feléjük, ígérték, hogy majd küldenek nekem új kedvezmény kupont. Nem tették. A cipő pedig amit megrendeltem elfogyott. Most várhatok arra, hogy majd visszautalják valamikor a termék árát, de  a cipőt amit megrendeltem, kifizettem nem kapom meg. Rengeteg időm ment el az ő hibájuk orvosolására ( telefonok, emailek, fényképek küldözgetese), mint kiderült teljesen feleslegesen. Szeretném megkapni a kifizetett cipőmet és valamilyen kárpótlást a kellemetlenségek miatt. Tudnának nekem ebben segíteni? Köszönettel.H.

  2020.04.29 18:41
Rendeltem, de nem a rendelt terméket küldték. Azonnal visszaküldtem, január 14-én jött az email, hogy megkapták a visszárut. Azóta, többszöri kérés, felszólítás ellenére sem utalják a visszaküldött termék árát. Április 29-e van. Mindenféle dologgal magyarázzák, nem jó a megadott számla adata, biztos virtuális a kártyám, OTP-s számlára nem tudnak utalni.... Egészen döbbenetes. 

  2020.04.23 21:58
Hibás méretet küldtek, amit nem cserélnek. Majd vissza küldtem a cipőt és innen elkezdődött a kálvária. Fűt fát igérnek, meg nem tudnak OTP számlára utalni hiba miatt. A vicc hogy kolléganőmnek vissza utalták a pénzt pár nap eltéréssel és én akkor már javába a vissza utalást vártam. Másfél hónapja most. Egyszer kapjam vissza, soha nem rendelek innen!!!

  2020.03.15 10:19
2020.01.08-án rendeltem az aboutyou weboldaláról több ruházati terméket összesen 102.376 Ft értékben. A termékeket pár munkanapon belül megkaptam. A ruhaneműk, és cipők felpróbálása után néhány termék visszaküldése mellett döntöttem. A kereskedő weboldalán szereplő visszaküldési igényt kitöltöttem, kaptam is egy visszajelzést az AboutYou-tól, hogy 1-2 napon belül a GLS futárszolgálat futára felveszi tőlem a visszaküldendő csomagot. Ez valóban meg is történt. Pár nap elteltével kaptam egy e-mailt a kereskedőtől, miszerint megkapták a csomagot. Az e-mailben egy korrekciós számlát is találtam, mely számláról látszólag levonták a visszaküldött tételeket. Két tételt kivéve. Ez 2db Lacoste cipő volt. Egészen pontosan: 1) Lacoste rövid szárú edzőcipő 'CARNABY 119 4' Szín: fehér, méret: 41-41,5 (Gyártói méret: 7,5) és 2) Lacoste rövid szárú edzőcipő 'CARNABY 119 4' Szín: fehér, Méret: 42 (Gyártói méret: 8). A számlán ez a két tétel továbbra is szerepelt. E-mailben rákérdeztem az ügyfélszolgálatnál, hogy mi történt? Hiszen én a két cipőt is ugyanabban a dobozban küldtem vissza, mint az összes többi ruhaneműt, mégsem minuszolták le a számlán. Az ügyfélszolgálat válasza az volt, hogy valóban látják a rendszerben, hogy a két cipő is megérkezett 2020.01.17-én, de még nem kerültek feldolgozásra, legyek türelemmel a héten érkezik a jóváírás. A pénz nem érkezett meg, ezért újfent jeleztem az ügyfélszolgálatnak a hibát. Ezt követően azt a választ kaptam, hogy egy rendszerhiba miatt csak 01.25-én indították el az utalást, és az ÁSZF szerint 14 munkanap alatt kell megérkeznie hozzám a pénznek, ezért legyek türelemmel továbbra is. A 14 munkanap letelt, a jóváírandó 26.986 Ft továbbra sem érkezett meg a számlámra. 2020.01.14-én küldtem vissza a csomagot, tehát 61 napja. 61 napja várom a két cipő árának visszautalását.