A38
panaszok-A38 - Logo

A38

Panaszok
9
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2019.05.22 22:09
Felháborítónak és lehúzásnak tartom, hogy nem tehetem be egybe a kabátomat a táskámmal. Barátnőmmel voltunk, 1-1 táskáért és 1-1 kabátért 4x fizettünk, viszont csak 1 bilétát kaptunk. Nevetséges és kicsinyes.

  2019.05.13 21:02
Az utolsó koncert, amint voltunk hatalmas buli volt. Imádtuk a zenét és nagyon jót lehetett volna rá csörögni, ha a biztonsági őrök nagyobb odafigyeléssel vannak a már sokat ivott vendégekre. Mindenkibe belekötöttek és élvezhetetlenné tették a bulit.

A38 Márkáról

A budapesti A38 Hajó Magyarország egyik legjobban felszerelt, technikailag kifogástalan koncerthelyszíne és független kulturális központja, amely évente hétszázötven előadóművészeti programot, koncertet szervez. Emellett az ország egyik legtermékenyebb, egyben egyik legnagyobb tradíciókkal bíró mozgóképgyártó műhelye, amely évente kétszázhatvan televíziós produkciót készít, egyben a közszolgálati televízió naponta jelentkező élő magazinműsorának helyszíne. A tizennégy éve működő intézmény eddig több mint tízezer programot, koncertet, kiállítást, színházi előadást szervezett meg és bonyolított le, közel kétezer televíziós műsort, illetve dokumentumfilmet készített és több száz élő televíziós adást bonyolított le. 2015-ben készült el a hajó orrterasza fölött a látványos, 33 négyzetméteres panorámastúdió. A stúdióból egyrész pazar kilátás esik a Gellérthegytől a Hármashatár-hegyen át a pesti rakpartokig, másrészt minden igényt kielégítő technikai felszereltségű televíziós stúdió. A Panaszok.com segítségével az A38 felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.