Wizz Air
panaszok-Wizz Air - Logo

Wizz Air

Panaszok
33
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2019.05.28 19:03
Budapestről Rómába 1 órás késéssel indult a járat! Visszafelé szintén 55 perccet késett az indulás és semmilyen tájékoztatást nem adtak előre csak az eredeti indulási időponttól kezdték folyamatosan módosítgatni az indulást a kijelzőkön és közben ott állsz sorba mint egy birka. Az elsőbbségi beszállás már semmit nem ér hogy megvetetik a kézipoggyász miatt, mert az economy sorba kevesebb az utas mint a priority beszállásnál. A Wizz Air csak a hasznot lesi és egyre pocsékabb!

  2019.05.28 11:35
2019.05.17-én a Wizz Air W6 2371 számú Budapest-Madrid járat kb. 1 órát késett, így lányommal (Balogh Gézáné) lekéstük a Sevillába 9.30-kor induló IC vonatot. Szállodában kellett aludnunk, elveszett az IC jegyünk és az aznapi sevillai szállásunk.

  2019.04.23 15:25
Vajon hogy lehet az hogy a becsekkolt utast a beszállítókapu zárásának pillanatában (Óra 40) nem engedik felszállni a gépre. Mondom ott áll a kapunál és azt mondja két cinkosan egymásra néző alkalmazott hogy a kapu bezárt (ebben a pillanatban vagyunk amikor a kapu éppen zár) már nem szállhat be

Wizz Air Márkáról

A Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. egy magyarországi székhelyű diszkont légitársaság, amelynek tulajdonosa a Jersey szigeten bejegyzett Wizz Air Holdings. Központi irodája Budapesten található, míg cégközpontja üzleti megfontolásból Genfben. Az 1650 milliárd forint piaci értékű vállalat Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb légitársasága, amely 112 repülőgépével 13 ország 28 bázisáról üzemeltet járatokat. Több mint 500 útvonalon, 44 ország 145 célállomására repülnek gépeikkel, és több mint 3000 embert foglalkoztatnak. A Wizz Airt 2003 júniusában alapította hat, légitársasági, illetve más iparágakban tapasztalatot szerzett szakember, az egykor a Malévet irányító Váradi József vezérigazgató vezetésével. A légitársaság célja, hogy olcsó utakat biztosítson Kelet-Közép-Európa és Nyugat-Európa között. A fő pénzügyi befektető a közlekedési beruházásokra specializálódott amerikai Indigo Partners társaság volt. Az első járat 2004. május 19-én szállt fel Katowicéből. 2019 március 31-től a Wizz Air Hungary Kft. zártkörű részvénytársaságként működik tovább.

 

Foglalás, biztosítás, beléptetés, utazás, poggyász és még számtalan témakör, amelyek lehetőséget adnak hibákra és nézeteltérésekre utas és légitársaság között. Amennyiben Ön szívesen megosztaná tapasztalatát a nagyközönséggel, keresse a panaszok.com-ot és írjon hozzászólás. Ha lehetséges, a vitás kérdés rendezésében is közreműködünk ügyfelek és cégek összekötésében.