Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
152
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.09.27 18:38
Lassan két hete megkaptam a terméket ami a kibontás után nem kacsolt be nem is vette fel a töltést visszaküldtem a számla másolatával és egy kisérölevéllel címmel telefonszámmal a mai napig nem kapzam választ hogy visszaküldik a pénzt vagy kicserélik ezúton szeretnék választ kapni hol tart az ügy tisztelettel M. Csaba

  2022.09.13 15:52
Rendeltem egy robotporszívót de nem azt kaptam amit hirdetnek Ugyintezo holgy hulyenek nez s a kedves fonok is Valaszuk mindig az hogy nem vagyok hajlando visszakuldeni Persze csak akkor ha megkapom a valodit Fogyaszto vedelem birsag 100 ezer bekelteto sikertelrn nem hajlando a ceg semmire Szivesen osszefogok barkivel hogy vege legyen a sok csalasnak

  2022.09.09 11:11
Holmibolt - Automata megrendelés visszaigazolás - 54965-233127, megrendelés számon 2022.09.01-én 3db árut rendeltem és fizettem ki, de csak egyet kaptam meg. Az ügyfélszolgálatuk nem reagál semmire. Szeretném a kifizetett aárut megkapni vagy a pénzt visszaigényelni. Ennyi panasszal, hogy működhet még a cég?!

  2022.08.20 18:27
Rendeltem a kisfiamnak egy futóbiciklit. Szerettem volna megtudni a méreteit, hogy érkezéskor ne érjen meglepetés. Telefonon hiába hivogattam őket, nem elérhetőek. Írtam egy emailt melyben feltettem a kérdésem és jeleztem hogy nem megfelelő méret esetén nem fogom kifizetni így nyilván fontos tudnom a méreteket. Az ügyfélszolgálatos pedig inkább úgy döntött, hogy önkényesen törli a rendelést mint hogy a segítségemre lett volna.

  2022.07.28 23:00
Május 18-án rendeltem egy gőzőlős vasalót a Mao Inport Kft.-tő l54965-754184 rendelésiszámon utánvéttel, a csomag másnap meg is erkezett de nem a merendelt terméket küldték. Reklamáció után felajálottak egy ingyenes vissza küldési lehetőséget. A terméke a támasztott fetételekkel vissza küldtem, a mellékelt levélben kértem,hogy az általam rendelt terméket küldjék el nekem. Bekérték a csomag szállító vevényt.Elküdtem nekik töbször is.Azóta nem tőrténik semmi.Az ítéletre nem válaszolnak, nem tályékoztatnak az ügy menetéről.Szeretném ha felvennék velem a kapcsolatot és rendeznék az ügyet.

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.