panaszok-Foxpost - Logo #1666696890
  2022.10.25 13:21

Foxpost összetört csomagtartalom


Egy erősítő utazott egy háromrétegű karton dobozban, kitöltő anyagokkal, pufi fóliába duplán becsavarva. Térkitöltő anyag, vastag újságpapír, sarkokra, fixen tartva az erősítőt. csomag kb 9kg. Hibátlan gyűjtői állapotban volt a készülék. Mivel több alkalommal, kb. egy év alatt ugyanabban az automatába adtam, vagy vettem át, ugyanabba a csomagolásban szinte hermetikusan lezárva, kétszer (utazott oda vissza) hibátlanul. Ötödik utazása Debrecenből hazafelé már nem sikerült, pedig hibátlanul üzemképesen került feladásra. Otthon, a csomagolóból kivéve derült ki, hogy a baloldali pótméter beszakadt, eltört, jobb sarok olyan mintha gyaluval mentek volna át rajta (el volt nyalva). Hátlapon földelő gomba elhajlott. Be sem kapcsolt, amikor ki akartam próbálni. A szervízes szerint fotók alapján nagy valószínűséggel legalább egy méterről ejtették le, de ami biztos, hogy hanyagul kezelték a csomagot. Pedig mindkét oldalára fel volt ragasztva egy 20 cm-es fehér papír, törékeny felirattal. Kérdés, ha négy alkalommal ugyanabba az automatában feladott, átvett, ugyanolyan alapos csomagolással, hibátlanul érkezett meg, mi történt, hogy az ötödik kézbesítéskor komoly károkkal, összetörve kaptam meg? Mi változott? Nos, a Foxpost-al még tart a levelezés, telefonon egyeztetés. Igazából, ha tehetném inkább az eredeti állapotban az erősítőmet szeretném vissza kapni, de ez nem lehetséges, mert 30 éve nem gyártják. Külső sérüléseket nem lehet pótolni sajnos, Ha megszületik az eredmény, leírom. Ami biztos, hogy mivel nem én törtem össze, harcolni fogok a pozitív végeredményért.

Megjegyzések

panaszok-Zoltán K
Zoltán K2022.12.12 13:44

Nos, hiába a sok erőfeszítés. A békéltető testület elutasította a panaszomat jogszabályra hivatkozva. Nem tudom bizonyítani, a fent leírtakat. Tanulság: még ha, a csomagtartalma nem kimondottan törékeny, akkor is fenn áll a veszélye, hogy a szolgáltató leejti, leesik, hanyagul kezeli, bármilyen masszív a csomagolás. Egy 8-10 kg csomag, ha ledobják, akár gyári csomagolásban is, nem biztos, hogy kibírja, sőt! Összetörhet, megsérülhet. Ez tény! Soha többet Foxpost. Max. egy képeslap.

 0
panaszok-Stewe Parker
Stewe Parker2022.11.04 13:29

Azt megkérdezhetem, hogy a PANASZOK oldaltól mit remélt vagy milyen segítséget nyújtott a probléma publikus leírása? Kiderült Önnek ,hogy van más aki így járt pl .a céggel szemben?

 0
panaszok-Zoltán K
Zoltán K2022.11.03 10:49

Sajnos, a Foxpost elutasította a kárpótlási kérelmem, ezért a Békéltető testülethez fordultam online. Nem is volt olyan bonyolult. és ingyenes.

 0